Beykent röfle işleminde, belirli aralıklarla alınan bir tutam saçın tekniğe uygun bir şekilde ayrıldıktan sonra saç renginin iki ila 3 ton açılması işlemine yapılan uygulamadır. Saçların tamamına veya belirli bölgesine uygulama ile gerçekleştirilmektedir. Beylikdüzü röfle saçların tekniğe uygun olarak ayrılması sonucunda ambalaj içine alınarak saç aralarında değişik renk tonlamaları oluşturmalıdır. Paket içine alınan tutamlar düzgün ve eşit aralıklarla alınması gerekmektedir. Röflnin ayrımları düzgün olmadığı takdirde ambalaj saç dibine düzgün yerleşemez ve paket içinden karışım dışarıya taşacaktır.

Beykent röflenin alt ayrımları çok kalın olması gerekmektedir. Baş büyüklüğüne göre saçlar ya yedi parçaya ya da dokuz parçaya ayrılması gerekmektedir. Beylikdüzü röflenin alt ayrımları çok kalın olmaması gerekmektedir. Paket içine alınan tutamlar ritmik şekilde birbirini takip etmesi gerekmektedir. Beykent röfle için ayrılan tutamların altına ambalaj kaymayacak şekilde sabitlenmesi gerekmektedir. Ambalajı kapatırken el sabit ve gergin tutulması gerekmektedir. Beylikdüzü röfle için tarak yardımıyla ambalaj kapatılma işlemi gerçekleştirilir. Kullanılan ambalaj uygulamaya uygun kalitede olması gerekmektedir.

Röfle

Kapatılan ambalajlar kenar kısımlardan pens yardımıyla tutturulması gerekmektedir. Ambalajlar kapatılırken sıkıştırılmaması gerekmektedir. Başın ana bölümlerinde eşit sayıda ambalaj kullanılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Beykent röfle işlemine enseden başlanmalıdır. Karışım, saça yeterli miktarda sürülmesi gerekir. Karışımı az sürme açılmanın yetersiz olmasına, fazla sürme ürünün ambalajlardan taşmasına neden olmaktadır. Ambalaj içindeki ürün normalden daha fazla ısınmaktadır. Beylikdüzü röfle işleminde saça uygun ölçülerde ambalaj hazırlanmaktadır. Ambalaj içindeki saçlar sık kontrol edilmeli açılan saçlar yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir. Ürünün saçta fazla kalması saçları gereğinden fazla yıpratarak saçların kopmasına neden olmaktadır. Açılmanın her yerde aynı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle çok açık renklerde bu çok önemlidir. Koyu bir tonlama yapılacaksa saçı gereğinden fazla açmamak daha sağlıklı olmaktadır.

Beykent röfle de bone tekniği ise Çok kısa saçlara özel bir başlık yardımıyla yapılan işlem olarak bilinmektedir. Bu amaçla kullanılan başlığa bone denilmektedir. Yüzücü bonesi gibi başa takılmaktadır. Bone üzerinde çok küçük esnek gözenekler var olmaktadır. Kafaya sabitlemek için bantlamak gerekmektedir. Saç bu gözeneklerden özel bir tığ yardımıyla bone üzerine çekilmektedir. Bone üzerinde belirli aralıklarla dizili gözenekler bulunmaktadır.

İstenilen sıklığa göre saçın çekim yerleri belirlenmesi gerekmektedir. Bone takılıp saçlar çekildikten sonra işlem kolay ve hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Boneden çekilen saçların üstüne hazırlanan karışım aynı anda sürülme gerçekleştirilmektedir. Bu bir avantajdır çünkü saçta açılma işlemi aynı anda olmaktadır. Bu uygulama çok uzun saçlarda başarı göstermemektedir. Boneden saç çekme oldukça zor bir işlemdir. Kişinin canının yanmasına ve saçların aşırı derecede dolaşmasına neden olmaktadır.

Röfle

Saç boyu kısa ve ensede olanlar için uygun olmaktadır. Çok nadir kullanılan bir teknik olarak bilinmektedir. Krepe tekniği ise krepe tarağı ile önceden krepe yapılarak ortaya çıkarılan saç uçlarına hazırlanan karışımın fırçayla sürülmesiyle yapılan bir teknik olarak bilinmekteydi. İşlem sonrasında ortaya doğal bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu tekniği uygulayabilmek için krepe tekniğini iyi bilmek gerekmektedir. Doğru olmayan bir krepe yöntemi saçların yapısını ve görüntüsünü bozmaktadır. Beylikdüzü röfle ile saç şekillendirme işlemlerinde saça hacim vermek amacıyla kullanılmaktadır. Belirli ölçüde alınan saç tutamı 90 derece yukarıya kaldırılarak krepe tarağı ile saçlar dibe doğru itilmektedir. Tarakla tarayarak saçların tonlanması yapılmaktadır. Hazırlanan karışım tarağa sürülür ve tarakla saçlar bastırılmadan üst kısımları taranarak uygulanmaktadır. Bir ve iki ton daha açık renklere tonlama yapılmasında kullanılmaktadır.