Beykent gölge yapılan saçı önce tek renk görmemiz gerekmektedir. Bu yüzden saçın önce fönlenmesi gerekmektedir. Dümdüz fönlenen saçı parçalar halinde ayrılması gerekmektedir. Enseden başlanır ve her biri makarna çubuğu şeklinde tek tek ayrılarak paket haline getirilmektedir. Ortalama bir gölgenin kırk ya da elli paket uygulanması gerekmektedir. Bu uygulamanın çok düzenli ve sistemli bir şekilde ilerliyor olması gerekmektedir. En çok dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır. Özellikle ön kısımlar ve yan kısımlarda Beylikdüzü gölge paketleri ayrılırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Asla hiçbir nedenden olursa olsun paketlerin kalınlaşmaması gerekmektedir. Bunun dışında dipler paket yapılırken yine hiçbir şekilde taşırılmaması gerekmektedir.

Gölge

Tutamların her biri tek bir pakette geriye doğru paketlendiğinde ve boyayla dikkatli bir şekilde sürülerek ince işlem uygulaması ile uygulandığında farklı gölgeler ortaya çıkmaktadır. Beykent gölge işlemi gerçekten el becerisi gerektiren halı dokumaya eşdeğerdir bir göz nurudur. Paketlerin çok düzenli bir şekilde yapılması kullanan boyaların çok iyi ayarlanması zamanında paketten açılması gerekmektedir.

Beylikdüzü gölge paketleri çıktıktan sonra tercihe göre çok eski bir tekniktir ama çok geçerli bir şampuanla karıştırılarak ana tonda da hafif bir renk değişikliği elde edilmektedir. Bu sayede hem gölgenin yeni tonu hem de uçlardaki açıklıklar yakalanmaktadır. Bu uygulamadan sonra tekrar bir ihtiyaç olduğunda bu minimum 3 ay maximum 6 ay sonra tekrarlanabilir. Bazı durumlarda müşterilerimiz çok sık gölgeler istediğinde tekrarlanma söz konusu olabilir. Ama özellikle saçlarında %50 den fazla beyaz olan açık kumral tonlarda ki renklere sahip olan bir bayan saçlarına Beylikdüzü gölge attırdığında bazı durumlarda 2 ayda bir dip gölgesi yaptırma ihtiyacı duyabilmektedir.

Çünkü beyazlarının tamamını boyatmadan Beykent gölge sayesinde dip Beylikdüzü gölge tekniği ile beyazlarını kamuflaj ettirebilmektedir. Beykent gölge bu anlamda %100 saç rengini değiştirmeden ama saç renginiz doğalmış gibi gösteren güzel bir uygulamadır. Gölge ve röfle arasında teknik anlamda aslında bakarsanız çok bir fark yoktur. İlk defa yapıldığında da aynı şekilde saçlar taranmış ve ince tutamlara ayrılarak yapılmıştır ve bu işlemin adına da röfle denmiştir. Jelatin kullanılarak paketlenir.

90’lı yıllarda bu röfle işlemi çok açık değil de koyu tonlarda olsun denildiğinde Beylikdüzü gölge adı ortaya atılmıştır. Boya ile yapılmış uygulamaya Beykent gölge işlemi denilmeye başlanmıştır. Bunları ikiye ayırmak gerektiğinde röfle biraz daha 4 ila 5 ton açılmış saç paketleme sistemine, Beylikdüzü gölge de 1 ila 2 ton açılmış saç rengi paketleme sistemine denilmektedir. Ülkemizde en çok tercih edilen ve kullanılan isim gölgedir. Beykent gölge insanların aklında biraz daha yumuşak renk ifadesi vermesinden dolayı tercih edilmektedir. Kesinlikle balyaj ile hiçbir alakası bulunmamaktadır.

Gölge

Balyaj saçın süpürülmesi ve saç uçlarının renklendirilmesi anlamına gelmektedir. Röfle ve Beylikdüzü gölge birbirinden çok farklı olmayan sadece kullanılan malzeme materyalinin farkıyla isim olarak birbirinden ayrılmış iki saç açma işleminin bütün adıdır. Saçınıza kendi başınıza Beykent gölge yapabilir misiniz sorusuna bu konuda çok çeşitli ürün kitleri marketlerde çeşitli alış veriş merkezlerinde satılmaktadır. Fakat bizim tezimiz bir veya ikiden fazla kendi başınıza saçlarınıza gölge yapmaya başlarsanız ister istemez saç uçlarınızda yıpranmayı kaçınılmaz hale getirirsiniz. Çünkü profesyonel kuaförlerde dahi ayrım tekniklerinde çok dikkat etmelerine rağmen saçlarda yıpratmayla karşı karşıya kalabildiklerine göre ki bu ülkemizde çok sık karşılaştığımız bir durumdur, kendi başınıza evinizde yapacağınız bir işlemde yıpratma olasılığınız çok yüksek olacaktır.