Saç Boyama
Beykent Saç Boyama ile rengi açılmış beyazlamış saçı boyayarak daha genç bir görünüm sağlamak saçın rengini değiştirerek modaya uygun hâle getirmek ve güzelleşmek amacıyla çeşitli kozmetik ürünler kullanılarak yapılan işlemlerin tümü olarak söyleyebiliriz. Beylikdüzü saç boyama insanların hayatında güzelleşmenin önemli unsurlarından biri de gür ve biçimli saçlara sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Beykent Saç Boyama ile saç renginin de güzel olması ve beyazlaşan saçların boyanması da bir gereksinim olarak benimsenmiştir. Çok eski çağlardan beri insanlar beyazlaşan saçlarını gizleyip göstermemeye çalışmışlar ve boyayıp kapatmak ihtiyacını duyduklarını söyleyebiliriz. Eski Mısırlılar ve Antik Yunanlılar zamanında insanların saç kestirip biçimlendirme ve peruka kullanmaları gibi Beykent saç boyama gelenekleri de olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yüzyılda Beylikdüzü Saç Boyama ile kullanılan ilk boya maddesi kurşun sülfat olarak bilinmektedir. Bitkisel Beykent saç boyama bilinen en eski boyalardan oluşmaktadır. Saçı renklendirme işlemi asit ve bazik yapıdaki boya taneciklerinin saç teli üzerinde birikmesi esasına dayanmaktadır.
Bu tanecikler kütikül pulcuklarından geçemeyecek kadar büyük olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle saça zarar vermemektedir. Tek yıkamayla kolaylıkla saçtan arındırılan boyalar olarak bilinmektedir. Geçici Beylikdüzü saç boyalarının kimyasal işlem görmüş veya kütikül pulcukları yıpranmış saça uygulanması ve boyanın saçta kalıcılık durumunu etkilemektedir. Bu tip saçlarda geçici boya birkaç yıkamaya kadar saçta kalabilmektedir. Saç rengi terleme veya yağmur suyuyla giysilere bulaşmaktadır.
Yarı kalıcı Beykent saç boyası altı ila sekiz yıkamaya dayanabilen Beylikdüzü saç boyalarından oluşmaktadır. Sık yıkama ile boya saçtan uzaklaşabilmektedir. Ayrıca su kullanımına gerek olmadan renk değişimi meydana gelmektedir. Bu boyalarla boyama işlemi sırasında herhangi bir kimyasal reaksiyon oluşumu söz konusu bile olmamaktadır. Düşük tanecik ağırlığına sahip renk verici tanecikler ve saç kütikül pulcuklarından geçip kısmen korteks liflerine yerleşmektedir. Bu nedenle bu tip boyaların saça verdiği zarar kalıcı Beykent saç boyalara göre yok denecek kadar az olmaktadır.
Beylikdüzü Saç Boyama ile boyalar saçın rengini açmamaktadır. Bu nedenle saçın doğal renginden daha açık renk elde edilmemektedir. Ayrıca boyama aralarının sık olması gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. Bu boyalar yüzde otuz oranından daha az beyazı olan kişiler için çok uygunluğunu söyleyebiliriz. Bu durumda boya tanecikleri hem ağarmış hem de ağarmamış saçlara işlemektedir. Böylelikle beyazlaşmış Beylikdüzü saç boyası ile doğal saçın renginde de bir değişiklik olmadığını belirtmek isteriz.
Yarı kalıcı Beykent saç boyası ile saç rengini üç tondan daha koyu bir renge boyamak mümkün olmamaktadır. Boya ön maddesi saça ilgisi çok olan ve alkali pH sayesinde sişmiş saç teline kolayca girebilen maddelerden oluşmaktadır. Korteks liflerinde oluşan büyük tanecikli renk vericiler saçın kütikül pulcuklarından çıkamayarak hapsolmaktadır.
Saç Boyama
Bunlar saydam kütikül pulcuklarının altından rahatlıkla görülmektedir. Beykent saç boyası ile boya maddesinin içerisinde bulunan alkalitesi yüzünden saçın açılan keratin pulcuklarını kapatan ve alkali atıklarını etkisizleştiren asitli çalkalayıcılar ile son bir işlem yapmak gerekmektedir. Beykent saç boyasına karşı oluşan alerjik deri tepkileri ve kozmetik ürünler nedeniyle oluşan tepkilerin yaklaşık yüzde yedi gibi ufak bir kısmı oluşturmaktadır. Bunlar, kulak saç diplerinde görülen orta şiddetteki eritemden başlayıp tıbbi müdahale gerektiren göz kapaklarının ve yüzün şişmesine kadar değişiklik gösterebilmektedir. Kalıcı olmayan Beylikdüzü saç boyaları irritan ve alerjik kontakt dermatite neden olmaktadır. Beylikdüzü Saç Boyama ile metalik boyalarda kullanılan kurşun asetat temas dermatite neden olmaktadır. Saç renginin açılması sırasında kullanılan karışımın, saça verdiği hasarın yanı sıra deride irritasyona ve alerjik hassasiyete ve saç dökülmesine neden olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Özellikle saç renginin açılmasında su ile kullanılan amonyum persülfatın ve alerjik kontakt dermatite neden olduğunu belirtmek mümkün olmaktadır.